1e Paasdag - Dudley Taft (USA)
1e Paasdag - Dudley Taft (USA)

Wanneer

  • zondag, 31 maart om 21.00 uur

Entree

Vrije entree, geen reserveringen en vol=vol.

Beschrijving

Dudley Taft (4 juli 1966) draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Geboren in Washington DC en opgegroeid in het middenwesten van de VS verkaste hij begin jaren ‘90 naar de hoofdstad van de grunge: Seattle. Daar speelde hij in bands als Sweet Water en Second Coming. Hij toerde met bands als Alice in Chains, Monster Magnet, Lenny Kravitz en andere grootheden.

Na een succesvolle periode ging Taft terug naar de muzikale roots van zijn jeugd: de blues. Na een interessante ontmoeting met Led Zeppelin’s frontman Robert Plant en na veel research over bluesmuzikanten, kwam hij in aanraking met de muziek van Freddie King en hij realiseerde zich dat de blues de enige manier was om zijn muzikale ideeën vorm te geven. Sinds enkele jaren gooit Taft zijn ziel en zaligheid in het spelen van de blues. Hij woont nu in Cincinnati (Ohio).

Dudley Taft heeft inmiddels een fanatieke fanbase opgebouwd in Nederland. Ieder jaar kan men zich verheugen op een aantal concerten en inmiddels heeft Taft al weer acht albums uitgebracht. 

Taft speelt samen met bassist Kasey Williams en drummer Nick Owsianka.

Foto's

Video

Deel dit artikel